4 незвичайних способи дати друге життя кісточці авокадо
Авокадо – справжній суперфуд, що завоював популярність завдяки своїм корисним властивостям. Зазвичай ми вживаємо м’якоть плода, а кісточку викидаємо. Але чи знаєте ви, що їй також можна знайти цікаве та корисне застосування? Ось кілька ідей, що можна зробити з кісточкою авокадо.
Приготуйте чай
Один із найлегших способів задіяти кісточки авокадо – це заварити з них чай. За бажанням, для балансу смаку можна додати трохи меду, кориці або імбиру. Дослідження показали, що цей домашній чай здатен знижувати рівень холестерину та покращувати травлення.
Інгредієнти:
- одна або дві кісточки авокадо, висушені не менше 3 днів;
- 3-4 склянки води;
- мед і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Промийте насіння авокадо під холодною проточною водою, щоб видалити всі забруднення.
- Додайте кісточки та воду у чайник або невелику каструлю, потім доведіть до кипіння протягом 5-10 хвилин або до м’якості.
- Після цього зніміть шкірку, наріжте або натріть м’які відварені кісточки авокадо на менші шматочки.
- Поверніть їх назад у чайник або каструлю й продовжуйте кип’ятити протягом ще 10 хвилин.
- Після цього зніміть з вогню та процідіть.
- Додайте солодощі за смаком, такі як мед або спеції.
Настоюйте олії
Використання кісточок авокадо також може додати особливий смак вашій олії. Просто очистіть кісточку, обережно підсмажте, щоб підкреслити її аромат, а потім залиште просочитися у обраній вами олії на помірному вогні протягом кількох годин. В результаті отримаєте олію з унікальним смаком, яка прекрасно підійде для салатів і маринадів, надаючи їм особливого шарму. Перед використанням обов’язково процідіть олію, щоб переконатися, що всі залишки кісточки вилучені.
Приготуйте натуральний барвник
Якщо вам подобається витрачати вільний час на рукоділля або працювати з пряжею, кісточки авокадо можуть стати вам у пригоді! Вони можуть бути використані для створення натурального барвника для різних проєктів.
Спочатку очистіть кісточки авокадо від залишків м’якоті і переконайтеся, що вони чисті та сухі. Потім розріжте їх на дрібні шматочки за допомогою ножа або натріть на тертці. Помістіть шматочки кісточки в каструлю і додайте воду, щоб вони були повністю покриті. Доведіть воду до кипіння, потім варіть 1-2 години. Після цього витягніть тверді частини за допомогою марлі або сита і залиште рідину охолонути.
Ви можете використовувати цей барвник для фарбування тканин, пряжі або інших матеріалів, зануривши їх у нього і давши йому вбратися для досягнення бажаного кольору. Якщо ви не плануєте використовувати барвник одразу, зберігайте його в закритому контейнері у холодильнику. Проте, оскільки це натуральний барвник, краще використовувати його якомога швидше, оскільки він не має такої ж стійкості, як синтетичні варіанти.
Зробіть ополіскувач для волосся
З кісточок авокадо можна приготувати природний засіб для ополіскування волосся, що не поступається ефективністю дорогим продуктам.
Як це зробити:
- Доведіть каструлю з водою до кипіння й додайте кілька розмелених кісточок.
- Зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, а потім зніміть з вогню.
- Дайте повністю охолонути, перш ніж процідити.
Отриманий розчин можна перелити в пляшечку з розпилювачем і наносити на шкіру голови кілька разів на тиждень під час масажу. Вважається, що вітаміни та мінерали, що містяться в кісточках авокадо, сприяють покращенню кровообігу та живлять фолікули від коренів до кінчиків.
Читайте також:
- 6 причин, чому ви повинні їсти насіння соняшника щодня
- Як пришвидшити дозрівання авокадо: дієтологиня поділилась секретом