Останні новини

Грибна кава: все, що вам потрібно знати про цей трендовий напій

- 27 Лютого 2024, 08:02

Ще кілька років тому сама думка про каву з грибами здалася б дивною. Сьогодні ж, у часи пошуку ексклюзивних смаків, поєднання кави та грибів не лише не лякає, але й стає все більш популярним. І не дарма! Адже така кава не лише смачна, але й володіє цілим рядом корисних властивостей.

Що таке грибна кава

Грибна кава – це напій, який містить кавові зерна та гриби з адаптогенним ефектом. Вона рекламується як більш корисна та збалансована альтернатива звичайній каві.

Для приготування грибної кави мелені гриби та кавові зерна змішуються у відповідній пропорції, щоб створити напій з насиченим горіховим ароматом. Замість звичайних грибів, які вживаються в їжу, наприклад шиітаке чи портобелло, у грибній каві використовують екстракти з грибів, які мають лікувальні властивості, наприклад левова грива, чага чи рейші.

Коротка історія

Хоча грибна кава зараз в тренді, вона існує з давніх часів. За деякими даними, під час Другої світової війни, коли не було доступу до кавових зерен, у Фінляндії гриби слугували заміною кави.

Гриби також мають багатовікову традицію використання в азіатській кухні та традиційній китайській медицині, оскільки вони містять багато поживних речовин та несуть користь для здоров’я.

Основні переваги

Грибна кава має смак, подібний до звичайної, але в ній менше кофеїну. Тому вона може дати вам довготривалу енергію. Також грибна кава допомагає фокусуватися і концентруватися, а ще підсилює імунітет. Багато фахівців кажуть, що вона може зменшити стрес та нервозність, а також покращити здоров’я серця.

Як приготувати грибну каву

Щоб скуштувати грибну каву, ви можете купити готові мікси або зробити свою, додавши грибний порошок до своєї звичайної кави. Починайте з малої дози грибного порошку і поступово збільшуйте її за своїм смаком. Грибну каву можна зробити різними методами, наприклад, зварити, у френч-пресі або еспресо-машині.

Потенційні побічні ефекти

При вживанні такого напою важливо бути обережним, адже надмірне вживання грибів може призвести до проблем з травленням. Це особливо актуально для людей, які мають проблеми з нирками.

Читайте також: 

По темі