Останні новини

ТОП-4 найкращі альтернативи цукру

- 09 Лютого 2024, 10:02

Існують різні види підсолоджувачів, і деякі з них не лише безпечні, але й корисні для вашого здоров’я. Розповідаємо, якими ж продуктами ви можете замінити цукор.

Фініки

Можливо, фініки не підійдуть для ранкової кави через їхню консистенцію, але вони будуть чудовим додатком до вашої випічки. Фініки не тільки додають солодкуватий смак, але й містять важливі харчові речовини. Тому подумайте про те, щоб використовувати їх замість рафінованого цукру у своїх печивах.

Крім того, фініки багаті на клітковину – речовину, яка дуже корисна для травлення та інших функцій організму. Щоб додавати фініки у випічку, вам треба зробити пасту: очистити плоди від кісточок, додати чверть частини води і перемолоти все це у блендері. Використовуйте пасту в такій же кількості, як і цукор.

Алюлоза

Це один з новітніх підсолоджувачів, який нещодавно з’явився на ринку, але він має текстуру і смак, схожі на цукор. Однак, цей підсолоджувач має менше калорій та вуглеводів, ніж цукор.

Ця речовина природно зустрічається лише у декількох продуктах, а саме у пшениці та інжирі, і це може бути хорошим вибором для тих людей, які контролюють споживання цукру.

Мед

Так, простий мед, який знайомий багатьом, може чудово замінити цукор, тому не бійтеся додавати його у випічку чи напої замість цукру. Однак, звертайте увагу на те, що у занадто великій кількості мед також може бути не дуже корисним.

Насправді цей продукт, як і цукор, є досить калорійним, але мед все ж солодший, тому вам потрібно буде вживати його менше. Крім того, мед також має антимікробні властивості та може полегшити симптоми застуди чи алергії.

Стевія

Цей підсолоджувач дуже популярний – не в останню чергу через те, що він має досить мало калорій. Стевія у 200 разів солодша за цукор і виготовляється з листя стевії. Вона має майже нульову кількість калорій на порцію і є чудовим варіантом для людей з діабетом та тих, хто просто хоче знизити споживання цукру у своєму раціоні.

Читайте також:

По темі