Схуднення без зусиль: викресли цукор зі свого раціону

Цукор несе в собі мало користі для вашого організму, не даючи відчуття ситості. Саме тому він не найкращий вибір під час схуднення.

Важливо також знати, що цукор негативно впливає на рівень цукру в крові, що може істотно завадити вашим прагненням скинути зайві кілограми. Розповідаємо, скільки ваги ви можете втратити, якщо відмовитеся від цукру.

Відмова від цукру задля схуднення

Багато продуктів, які ви їсте, можливо, майже щодня, наповнені цукром. Це може бути газована вода, шоколадки, морозиво, пиріжки і т.д. І всі ці продукти мають одне спільне: вони дають вам багато калорій, але дуже мало поживних речовин, які дійсно потрібні вашому тілу.

Цукор насправді є тим, що називають “порожніми калоріями”. Крім того, цукор навіть не заспокоює ваш голод. Наприклад, ложка цукру має стільки ж калорій, як і маленьке яйце. Але від їжі останнього ви отримаєте набагато більше користі та відчуття ситості, тому що білки і жири перетравлюються повільніше, ніж цукор.

У одній столовій ложці цукру є 49 калорій – і це не дуже вражаюче число, справді. Однак у багатьох газованих напоях або солодощах, які ви їсте, цукру насправді набагато більше. Одна баночка солодкої води містить близько 52 грамів цукру – це більше, ніж 4 столові ложки.

Створення дефіциту калорій

Калорії – це перш за все енергія, яка потрібна вашому тілу для того, щоб виконувати свої основні функції. Вони потрібні вам і для того, щоб займатися спортом, і для того, щоб робити свої справи протягом дня. Але коли ви їсте більше калорій, ніж витрачаєте, ви можете нагромадити багато калорій у вигляді жиру.

Саме тому процес схуднення можна звести до одного простого правила – ви повинні їсти менше калорій, ніж витрачаєте. І більшості людей потрібно менше калорій, ніж вони думають насправді. Наприклад, середня жінка від 26 до 50 років потрібно приблизно 2000 калорій для того, щоб підтримувати свою вагу за умов помірно активного способу життя.

І, звичайно, відмова від цукру допоможе вам досягти такого дефіциту калорій, який потрібний для схуднення. Втім не завжди зрозуміло, в яких продуктах є цукор. З деякими все очевидно: шоколадки, пиріжки, випічка і т.д. Але це – не єдині джерела цукру.

Вам також варто звернути увагу і на мед, смакові йогурти, фруктовий сік, джеми та желе, хліб, соуси, заправки для салату, кавові напої і т.д. Зважайте на те, що якщо ви їсте багато цукру, ви можете їсти від 200 до 500 калорій на день тільки з цих “порожніх калорій”, і якщо ви відкинете їх, схуднете набагато швидше.