Небезпечне сусідство: 5 продуктів, несумісних з яйцями
Яйця – це універсальний та поживний продукт, який можна вживати по-різному. Однак, деякі поєднання з яйцями можуть здатися вам несподівано шкідливими. Розповідаємо про п’ять продуктів, з якими не варто поєднувати яйця.
П’ять продуктів, які не сумісні з яйцями
Не варто поєднувати яйця з беконом. Багато людей у світі люблять такий сніданок, але шведські науковці кажуть, що часте споживання яєць з ковбасними виробами або беконом підвищує ризик набрати зайву вагу, а також викликати серйозні розлади в організмі, які можуть призвести до раку підшлункової залози або інсульту.
Яєчня з молоком – не найкращий вибір. Ці продукти разом погіршують засвоєння білка. Особливо це стосується соєвого молока. Якщо ви будете запивати яєчню соєвим молоком, ви отримаєте лише переповнений шлунок і велику дозу холестерину.
Не рекомендується пити чай після яєць. Чай містить танін, який перешкоджає засвоєнню корисних речовин, які містяться в яйцях після їхньої теплової обробки. Яйця – це джерело заліза, а танін його знижує. Крім того, така комбінація може спричинити закреп.
Яйця не поєднуються з рибою. Риба містить авідин, який нейтралізує вітамін В7, через що риба втрачає свої поживні властивості.
Вживання бананів до або після яєць може негативно вплинути на травлення. Дієтологи рекомендують не поєднувати банани з іншою їжею, адже вони уповільнюють травний процес і погано засвоюються в будь-яких комбінаціях. Найкраще вживати банани окремо, як перекус.