Пийте щодня: сік, який блокує інсульти, серцеві напади та знижує холестерин
У 70-х роках минулого століття американські дослідники встановили, що морквяний сік, якщо його пити регулярно, зміцнює серцево-судинну систему. Крім того, цей напій зменшує кількість “небезпечного” холестерину в крові й запобігає серцевим захворюванням. Також сік покращує функціонування всіх органів і систем, запобігає раку, ожирінню й деменції. Розповідаємо, чому морквяний сік корисний і чому лікарі радять його пити всім.
Як морквяний сік впливає на організм
Морквяний фреш насичує тіло калієм, вітамінами А, В, К і С. Він також містить каротиноїди, лютеїн, зеаксин, які мають сильні антиоксидантні властивості. Ці речовини допомагають боротися з раком, старінням і серцевими недугами. Тому цей напій дуже корисний для нашого здоров’я.
Підвищує метаболізм
Морквяний сік стимулює виділення жовчі, що допомагає підвищити обмін речовин в тілі. Жовч – це та рідина, яка виробляється в жовчному міхурі і допомагає розкладати жири. Завдяки цьому можна схуднути швидше.
Покращує зір
Морквяний фреш містить бета-каротин, який захищає клітини сітківки, запобігаючи розвитку хвороб очей – дегенерації жовтої плями, катаракті та сліпоті. Також морква містить лютеїн, що запобігає повній втраті зору.
Відновлює стан шкіри
Усім тим, хто має проблеми із висипами на шкірі чи псоріаз, рекомендовано включити морквяний сік до свого раціону. Завдяки вмісту вітаміну С й бета-каротину шкіра швидше відновлюється, менше схильна до висипів та появи зморшок.
Знижує розвиток онкології
Морквяний сік за висновками наукових досліджень здатен зупинити дію ракових клітин в тілі. Тому цей напій є чудовим помічником у боротьбі з різними формами раку.
Корисний для вагітних жінок
За рахунок вмісту кальцію, фолієвої кислоти, калію, магнію та вітаміну А морквяний сік здатен оновлювати тіло після пологів. Макроелементи соку допомагають зміцнити кістки і хрящі, а фолієва кислота сприяє нормальному розвиткові плоду. Вітаміни А і С захищають від внутрішньоутробних інфекцій, зміцнюють імунітет матері й дитини. Тому американські лікарі рекомендують вагітним жінкам випивати літр соку на добу.
Поліпшує роботу мозку
Бета-каротин, що міститься у великій кількості в морквяному фреші знижує ризики вікових захворювань, пов’язаних із втратою пам’яті та деменцією, поліпшує когнітивні функції. Морквяний фреш сприяє поліпшенню пам’яті за рахунок посилення провідності нервових закінчень.
Скільки можна пити морквяного соку на день
Так, цей сік має велику користь для тіла, але його треба пити у помірних кількостях. Усі фреші практично не мають клітковини, тому ними не можна замінити повноцінне харчування. Через надмірне споживання фрешу шкіра може набути легкого помаранчевого відтінку за рахунок вмісту бета-каротину. Щоб уникнути небажаних побічних ефектів від вживання напою, варто випивати не більше склянки морквяного соку на добу.