Останні новини

Небезпека магазинної ковбаси: що потрібно знати, щоб не нашкодити здоров’ю

- 30 Січня 2024, 16:01

Щоб вибрати справжній продукт серед численних ковбасних виробів, потрібно знати деякі нюанси. Багато виробників, щоб зекономити, додають до своїх продуктів різні шкідливі речовини. Тому важливо вміти їх виявляти. Розповідаємо, яку ковбасу з магазину краще не купувати.

Найперше слід звернути увагу на склад

Не має значення, яка ковбаса вам подобається: копчена, варена, сушена – завжди дивіться на склад.

Не беріть той продукт, який містить такі добавки:

  • VЕ132 (індіго кармазин);
  • Е133 (діамантовий синій);
  • Е102 (тарган);
  • Е104 (жовтий хінолін);
  • Е107 (жовтий);
  • 2GЕ110 (жовтий сонячний);
  • Е122 (азорубін);
  • Е124 (понсо);
  • 4RЕ129 (альлюра);
  • ACЕ131 (патентний).

Ці речовини дуже негативно впливають на організм, тому ніколи не беріть ковбасу, якщо ви бачите їх на етикетці. Також, для кожного виду є свої особливості, на які слід звертати увагу при покупці.

Колір вареної ковбаси

Якщо варена ковбаса має насичений рожевий колір – не беріть її. Це свідчить про те, що продукт містить багато барвників. Натуральна ковбаса має бути світло-рожевою.

Неправильне пакування

Перед тим, як купити ковбасу, уважно її перегляньте. Пакування має бути цілим, без тріщин і вм’ятин. Оболонка має туго облягати м’ясо. Зверніть увагу на зріз Вологий зріз, який має нерівний колір – це ознака поганої ковбаси. Зріз гарної ковбаси – сухий і рівний, однорідного кольору.

Позначка на упакуванні

В жодному разі не беріть ковбасу, на якій написано “м’ясний виріб”. Вибирайте продукт з написом “ковбаса” або “сосиски”. Найкраще, якщо буде написано “вищий сорт”.

По темі