Природні антибіотики: ці продукти допоможуть не хворіти взимку
Коли ми застуджуємось, варто заглянути на кухню. Там ви знайдете безліч продуктів, які діють як природний антибіотик і швидко впораються з першими симптомами застуди. Особливо це актуально взимку.
Часник
Допомагає боротися з хвороботворними мікроорганізмами, адже містить аліцин. Це речовина з бактерицидними властивостями. Аліцин також відповідає за запах часнику, який неможливо сплутати ні з одним іншим ароматом. Часник найкраще їсти сирим, наприклад, як інгредієнт для заправки салату або соусу.
Цибуля
Аліцин також міститься в цибулі, тому вона має такі ж антибактеріальні властивості, як і часник. Тому цибулевий сік дійсно корисний і допоможе впоратися із застудою.
Грейпфрут
У 2002 році The Journal of Alternative and Complementary Medicine опублікував результати дослідження, які довели, що екстракт насіння грейпфрута бореться з бактеріями. У тесті було використано кілька десятків штамів збудників, і досліджувана речовина впоралася з кожним з них.
Мед
Мед має багато оздоровчих властивостей. Його здавна використовують не тільки на кухні, але і для лікування уражень шкіри. Все тому, що мед надзвичайно багатий вітамінами. Також він має антибактеріальні властивості.
Куркума
Популярна приправа в індійській кухні може запобігти розвитку раку молочної залози та його метастазування. Відкриття цих незвичайних властивостей зробили американські вчені з Університету Х’юстона в Техасі. Вони довели, що куркумін – активна сполука куркуми, стимулює суїцидальну загибель ракових клітин. Цей ефект також присутній в чорному перцю або паприці, особливо чилі. Американці довели, що куркумін зупиняє розвиток раку грудей, товстої кишки, шлунка, печінки і навіть раку яєчників і лейкемії. Вони також проводять дослідження, щоб визначити, чи має куркумін аналогічний ефект при лікуванні раку підшлункової залози та множинної мієломи.
Васабі
Пасту васабі готують з японського хрону, також відомого як японська васабія. Є причина, чому васабі є обов’язковим доповненням до суші. І справа не в смаку надзвичайно гострої пасти. Цей вид хрону має протигрибкові та антибактеріальні властивості. Японці століттями додавали його в сирі морепродукти, щоб уникнути харчових отруєнь.