Останні новини

ТОП-5 продуктів для тих, хто займається спортом

- 04 Жовтня 2023, 09:10

Правильне харчування дуже важливе для тих, хто регулярно займається спортом. Воне може забезпечити ріст м’язів, витривалість, а також достатню кількість вітамінів для зміцнення кісток, суглобів та зв’язок.

Подібними властивостями володіють не лише куряча грудка і гречка, які так часто вживаються багатьма спортсменами, а й інші продукти, якими можна харчуватися як до тренування, так і після.

Кавун

Амінокислота цитрулін, що міститься в смугастому смаколику, сприяє зниженню м’язової перевтоми і зменшує біль після важких силових навантажень. На жаль, їсти кавуни круглий рік досить складно, але якщо є бажання, ви можете зберегти м’якуш в морозилці, маринаді або приготувати “кавуновий мед”.

Вишня

Ця ягода – просто ідеальний продукт для спортсменів. Вишня, причому в будь-якому вигляді (свіжа, сушена, заморожена), зменшує біль в м’язах та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

ТОП-5 продуктів для тих, хто займається спортом

Гіркий шоколад

Якісний гіркий шоколад корисний навіть тим, хто сидить на суворій дієті. Він допомагає боротися з перевтомою та знижує апетит. Крім того, щоденне вживання шоколаду підсилює метаболічний процес утворення оксиду азоту, тим самим підвищуючи показники витривалості, що дуже важливо для всіх, хто постійно займається спортом.

Лосось

Жирна риба – відмінний, легко і швидко засвоюваний продукт для росту м’язів, а також підтримання здоров’я суглобів та зв’язок. До того ж, жирні кислоти омега-3, що містяться в лососі, допомагають боротися із захворюваннями серця.

Буряк

Буряковий сік – один з найкращих енергетиків, з яким не зрівняється жоден напій з банки. Також буряк підвищує витривалість і регулює кров’яний тиск, допомагаючи зберігати його в межах норми навіть під час фізичних навантажень. Додатковими великими плюсами цього овоча є його цілорічна доступність і низька ціна.

По темі