Українці вибороли 8 медалей Ігор нескорених-2023

З 9 по 16 вересня у німецькому Дюссельдорфі проходять Ігри нескорених – 2023, які зібрали близько 600 учасників із 22 країн.

Збірна України вже встигла завоювати 8 медалей, серед яких 2 “золота”, 4 “срібла” та 2 “бронзи”.

У перший змагальний день українці здобули 4 медалі, у другий – також 4.

Так, другого дня на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднявся ветеран ЗСУ Микола Заріцький. Він посів перше місце у штовханні ядра серед чоловіків у класі IF1.
Срібним призером став Володимир Гера у метанні диска серед чоловіків у категорії IF7. Ще одну срібну медаль виграв Максим Дмитраш у чоловічих стрибках у довжину в класі IJ5.
Бронзову нагороду нашій команді приніс нацгвардієць Віталій Бородавка. Українець фінішував третім у бігу на 100 метрів у відкритому класі IT7.

Ігри нескорених започаткував британський принц Гаррі у 2014 року. До програми змагань входять десять видів спорту: легка атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, плавання, велоспорт, паверліфтинг,  волейбол сидячи, баскетбол і регбі на візках та – уперше в історії – настільний теніс.

Україна представлена в усіх видах спорту, окрім регбі на візках. Змагання триватимуть до 16 вересня, подивитися їх можна на телеканалі та сайті Суспільне Спорт.