Сприяє схудненню і покращує здоров’я: основні переваги грейпфрута
Якщо ви коли-небудь цікавилися темою схуднення, вам напевно траплялися на очі рекомендації дієтологів, в яких ті радили налягати на грейпфрути.
З тим, що цитрус з гіркуватим присмаком надзвичайно корисний для здоров’я, складно посперечатися, оскільки в грейпфрутах містяться вітаміни A, B, D, P і імуностимулюючий вітамін С, органічні кислоти, пектин, який стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, ефірна олія, мінерали і антиоксиданти, одним із завдань яких є боротьба з процесами старіння, що протікають в організмі крім нашої волі.
Крім всього іншого грейпфрут обов’язково потрібно вживати в осінньо-зимовий та весняний періоди, щоб захистити організм від авітамінозу. Цей цитрус сприятиме захисту від вірусних захворювань.
Але як все перераховане може вплинути на процес схуднення?
Вся річ у тім, що вживання грейпфрута в їжу стимулює метаболізм, очищує кишечник, а також допомагає знизити рівень цукру і холестерину в крові. З організму виводяться токсичні речовини, а кількість зайвої рідини зменшується.
І ще один “бонус” – вважається, що соковитий фрукт здатний зменшувати апетит.
Однак не варто в спробах схуднути переходити виключно на грейпфрути. Замість цього досить з’їдати по половинці плоду перед сніданком, обідом і вечерею.
Альтернативою стане грейпфрутовий сік – по 100 г тричі на день. Щоб не нашкодити шлунку, його варто розбавити таким же об’ємом чистої холодної води.
Шкода грейпфрута: чим небезпечний фрукт
Грейпфрут протипоказаний людям з індивідуальною непереносимістю, а також:
- при виразці шлунка і двенадцятипалої кишки;
- гепатити;
- пієлонефриті;
- гіпертонії.
Не потрібно забувати про те, що з питань здоров’я слід консультуватися, в першу чергу, зі своїм лікарем.