Українець Дмитро Скапінцев підписав контракт з клубом НБА за схемою Exhibit 10

Центровий національної збірної України з баскетболу Дмитро Скапінцев уклав контракт за схемою Exhibit 10 з клубом НБА “Нью-Йорк Нікс”.

Це означає, що Дмитро візьме участь у тренувальному таборі та буде боротися за місце у складі команди на наступний сезон.

Скапінцев у жовтні 2022 року перебрався до Сполучених Штатів, де виступав за “Вестчестер Нікс”. А вже цьогоріч наш спортсмен відіграв у лавах “Нью-Йорка” в Літній лізі НБА, провівши п’ять матчів. Середні цифри українця – 7.4 очок, 6.6 підбирань, 2.6 передачі та 0.4 перехоплень.

Зазначимо, що договір Exhibit 10 є угодою з мінімальною зарплатою, що розрахована на один рік. Проте, він також може включати додаткові бонуси на суму до 75 тисяч доларів.

Якщо український баскетболіст не потрапить до остаточного ростеру клубу, “Нікс” збереже право на нього, а сам спортсмен зможе продовжити виступи у G-лізі, де під час минулої кампанії провів 27 поєдинків, набираючи у середньому 8.4 очка за гру, а також здійснюючи 6.1 підбирань.

Новий сезон у НБА розпочнеться в жовтні 2023 року. У попередньому розіграші турніру “Нікс” дійшли до півфіналу Східної конференції, де поступилися “Маямі Гіт” (2:4 у серії).