Свято спорту та витривалості провели на Теплому озері в Курилівці

9 липня на Теплому озері в Курилівці пройшли чемпіонати міста з плавання на відкритій воді, акватлону, та кросового триатлону. В змаганнях взяли участь більше 50 спортсменів різних вікових категорій.

Позмагатися на кам’янських трасах приїхали атлети з Кременчука та Запоріжжя. Наймолодший учасник, 8-річний Кирило Плаксивий, приїхав на змагання з Кременчука, найстаршим виявився 53-річний кам’янчанин Віктор Таюнда.

Тренери команд: Сергій Дрозд і Кирило Кривонос, із Запоріжжя, Сергій Кирчик з Кременчука та директор кам’янської ДЮСШ№5 Дмитро Краєвський. Вони пройшли дистанції змагань разом зі своїми вихованцями, та показали своїм прикладом, що нема вікових обмежень для справжніх атлетів.

Результати змагань

Призові місця в плаванні на дистанції 300 м посіли представники Запоріжжя: 1 місце – Кирило Кривонос, 2 – Сергіій Дрозд, 3 – Євген Зубяк.

В акватлоні на дистанціях 150 м плавання та 800 м. бігу в своїх категоріях призерами стали: кам’янчани – вихованці ДЮСШ№5: Ярослав Горбулінський, Олександр Юшин, Данило Поломошнов, Іван Карпов, Марія Ларіна, та Софія Товстоп’ят з Кременчука.

На дистанціях вдвічі довших перше місце було за кам’янчанином, – представником ДЮСШ№5 Юрієм Сердюком, друге місце – за представником Запорізького клубу TriSport Терентієм Прядко, а третю сходинку зайняв кам’янчанин, вихованець тренера Тетяни Ліпи – Влад Костенко.

В старшій віковій категорії не було рівних Дмитру Краєвському.

В змаганнях з кросового триатлону в віковій категорії до 10 років кращими були вихованці кременчуцької школи триатлону Володимир Шиляєв та Тимур Содін, в категорії 10-13 років кращим був вихованець кам’янської ДЮСШ№5 Олександр Ворона, другим – Назар Коношенко із Запоріжжя, третім – ще один вихованець кам’янської ДЮСШ№5 Гліб Янович, в цій же категорії серед дівчат перше місце та приз глядацьких симпатій – за спортсменкою з Кременчука Заріною Бліновою.

І в самій складній дисципліні – кросовому триатлоні на дистанціях 300 м плавання, 8 км велоперегонів та 1600 м бігу найкращу витривалість показав вихованець запорізького клубу TriSport Роман Чупринін, другу сходинку п’єдисталу посів – спортсмен кам’янської ДЮСШ№5 Костянтин Лазаренко і третім був ще один представник Запоріжжя Терентій Прядко.

В старшій віковій категорії першим був Сергій Кірчик з Кременчука, другим – кам’янчанин Артем Кравченко, для якого це було перше випробування триатлоном. І третю сходинку посів ще один кам’янчанин, до речі – найстарший учасник змагань, Вікто Таюнда.

Організатори змагань вдячні нашим захисникам, завдяки яким стало можливим проведення спортивного заходу. А також тренерам та батькам, які в цей складний час знаходять можливість привезти дітей на змагання.

Триатлон у Кам'янському