Еліна Світоліна виходить у чвертьфінал Вімблдонського турніру

28-річна українська тенісистка Еліна Світоліна успішно пройшла до чвертьфіналу турніру серії Грендслем, Вімблдону. У четвертому раунді вона змагалася з “нейтральною” спортсменкою Вікторією Азарєнка з Білорусі. Це була шоста очна зустріч між ними – усі п’ять попередніх виграла Азарєнко.

Матч тривав 2 години і 49 хвилин. Українка 8 раз подала навиліт, не допускала подвійних помилок і використала 3/9 брейкпойнтів. Перемогу вона вирвала на тайбрейку у вирішальній партії – 1:2 (6:2, 4:6, 6:7).

Наступною суперницею Світоліної стане перша ракетка світу, Іга Швьонтек з Польщі. Їх матч заплановано на вівторок, 11 липня, о 13:00.

Зазначимо, що ставши учасницею чвертьфіналу, Еліна відзначилася унікальним досягненням у жіночій сітці. Українка, починаючи з 2015 року, коли вона вперше вийшла до 1/4 фіналу на турнірі серії Grand Slam, стала четвертою у світі, кому вдавалося виходити в цю стадію мейджорів 10 і більше разів.
Разом зі Світоліною відтоді до топ-8 добиралися лише Серена Вільямс (16 разів), Сімона Халеп (13) і Кароліна Плішкова (11).