Дніпрянка виборола “золота” Кубка Європи зі скелелазіння

З 30 червня по 2 липня у австрійському місті Імст відбувся VІІ етап молодіжного Кубка Європи зі скелелазіння. У змаганнях взяли участь сотні спортсменів з 27 країн Європи, які демонстрували вправність у трьох вікових групах у двох категоріях лазіння: трудності та швидкості.

У перший день змагань були розіграні комплекти медалей у дисципліні “швидкість”. За результатами змагань, представниці української збірної завоювали чотири медалі: 2 золоті, 1 срібну та 1 бронзову.

У наступні два дні, з 1 по 2 липня відбулися змагання з “трудності”. У цій дисципліні Україну представляли 10 спортсменів, але тільки 16-річна дніпрянка Рафаель Казбекова пройшла від кваліфікації до наступного етапу змагань, та здобула у фіналі турніру золоту медаль, випередивши свою суперницю, австрійку Флору Облассер.

Для Рафаель ця медаль стала першою на Кубку Європи в “трудності”. Також цього року вона посіла третє місце в болдерингу на Кубку Європи, який проходив у литовському Каунасі, та здобувала “золото” всеукраїнських змагань у 2021-2022 роках.