Україна та Іспанія зіграли внічию у груповому етапі молодіжного Євро-2023

Україна та Іспанія зустрілися у третьому турі групового раунду молодіжного Євро-2023 в Бухаресті. Поєдинок закінчився нічиєю з рахунком 2:2.

Обидві команди вже раніше гарантували собі місце у плей-оф. Вони набрали по шість очок та перевершили конкурентів із Хорватії та Румунії.

Гра між Україною та Іспанією також вирішувала, яка з команд вийде до чвертьфіналу з першого місця в групі. Варто зауважити, що обидві збірні не пропустили жодного м’яча протягом фінальної частини турніру.

Як пройшов матч

Українці відкрили рахунок наприкінці першого тайму. “Синьо-жовті” вибігли в гостру контратаку, яку правим флангом розвинув Олександр Назаренко. Він подав м’яч у штрафну зону, де Богдан В’юнник вразив його головою у ворота суперників – 1:0.

На початку другого тайму рахунок був відновлений. Олександр Сирота намагався вибити м’яч з небезпечної зони, але випадково вдарив його в Івана Желізка, і м’яч потрапив до воріт Нещерета. У другій половині гри на поле також вийшли основні гравці “молодіжки”, зокрема Данило Сікан і Георгій Судаков.

Саме Сікан заробив пенальті для України, який міг бути вирішальним у цьому поєдинку. Георгій Судаков впорався з його виконанням і розіграв голкіпера, забивши другий гол для своєї команди.

Однак, підопічним Руслана Ротаня не вдалося утримати перевагу до кінця матчу. На останній хвилині основного часу іспанці знайшли шпарину в захисті українців, яку використав Абель Руїс, забивши гол.

Голи: Желізко, 49 (а/г), Руїс, 90 — В’юнник, 43, Судаков, 81 (пен.).

Група В. Турнірна таблиця

  1. Іспанія — 7 очок (3 матчів), 6:2 (різниця голів)
  2. Україна — 7 (3), 5:2
  3. Хорватія — 1 (3), 0:3
  4. Румунія — 1 (3), 0:4

Суперник українців у чвертьфіналі Євро-2023 (U21) визначиться 28 червня після матчів Швейцарія – Франція, Ізраїль – Чехія, Англія – Німеччина та Італія – Норвегія.