Останні новини

Плавець із Кам’янського виборов медалі Всесвітньої Гімназіаді в Бахрейні

- 27 Жовтня 2024, 15:10

23 жовтня в Бахрейні стартувала Всесвітня літня Гімназіада. За підсумками двох днів учнівська збірна України здобула вже 12 медалей: 6 золотих, 3 срібні і 3 бронзові. Призером змагань став й 17-річний плавець із Кам’янського Микола Котенко.

У складі чоловічої команди в естафеті 4 х 100 вільним стилем, Микола разом з Нікітою Шереметом (Одеса), Станіславом Киященком (Харків) та Антоном Денисенком (Березне, Рівненська область) вибороли бронзову нагороду.

Крім того, кам’янчанин фінішував другим у плаванні батерфляєм на дистанції 200 метрів. Юний спортсмен представляє ліцей № 11. Він є вихованцем тренера Андрія Сидорченка (ДЮСШ № 5).

Нагадаємо, найбільша спортивна подія року для школярів – Всесвітня літня Гімназіада – триватиме до 31 жовтня. На змагання було заявлено рекордну кількість учасників (понад 5 400 учнів із 71 країни). У складі української команди виступають понад 130 школярів, які здобули на це право завдяки результатам на Гімназіадах України. Вони представляють 101 заклад освіти з 24 регіонів країни.

Українська молодь бореться за перемогу в 18 видах спорту. Окрім насиченої спортивної складової, на учасників також чекає багата культурна та освітня програми.

Читайте також:

По темі