Останні новини

Український олімпійський чемпіон оголосив про завершення кар’єри

- 21 Жовтня 2024, 11:10

Український фрістайліст Олександр Абраменко, перший олімпійський чемпіон в історії України у цьому виді спорту, оголосив про завершення кар’єри. 36-річний спортсмен вирішив не брати участі у майбутніх змаганнях і відмовився від планів виступати на Олімпійських іграх 2026 року.

Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт в інтерв’ю для порталу sport-express.ua. Він зазначив, що спадкоємцем Абраменка може стати 22-річний Дмитро Котовський, уродженець Рівного, який вже здобував медалі на етапах Кубка світу.

“Олександр Абраменко завершив свою спортивну кар’єру. Є шанс, що на Іграх через два роки за медалі змагатиметься інший фристайліст – Дмитро Котовський, призер етапів Кубка світу в лижній акробатиці. Ми будемо готуватися, а далі побачимо. Проте наразі говорити про медальні перспективи інших спортсменів ще зарано”, – сказав Гутцайт.

Нагадаємо, що Абраменко є найтитулованішим українським спортсменом у зимових Олімпійських іграх, маючи у своєму активі “золото” Олімпіади в Пхенчхані 2018 року та “срібло” Олімпіади в Пекіні 2022 року.

Читайте також:

По темі