Легенда тенісу Рафаель Надаль оголосив про завершення кар’єри

Легенда світового тенісу Рафаель Надаль оголосив про завершення професійної кар’єри після закінчення сезону.

У своєму акаунті в мережі X 38-річний іспанець опублікував пост з відеонарізкою з багатьох епізодів його 23-річної кар’єри, яка, згідно з супровідним текстом від самого Рафаеля, таки добігла кінця.

“Я хочу повідомити вам, що йду з професійного тенісу. Реальність така, що це були важкі роки, особливо останні два. Я не думаю, що мені вдавалося грати без обмежень. Очевидно, що це важке рішення, на прийняття якого у мене пішов деякий час. Але в цьому житті все має початок і кінець, і я думаю, що зараз саме час завершити кар’єру, яка була довгою і набагато успішнішою, ніж я міг собі уявити.

Я дуже радий, що моїм останнім турніром стане фінал Кубка Девіса і вистава своєї країни. Мені здається, я пройшов повне коло, адже одним з моїх перших великих задоволення як професійний тенісист був фінал Кубка Девіса в Севільї в 2004 році”.

У цьому ж посту Надаль написав “Дякую всім!” 12-ма мовами.

Професійна кар’єра Надаля у Турі стартувала у 2001-му році. Протягом 209 тижнів він очолював світовий рейтинг ATP. Сумарно здобув 22 перемоги на турнірах Великого шолома, у тому числі 14 – на Ролан Гаррос (рекорд за всю історію), причому кожен із чотирьох мейджорів іспанець вигравав мінімум двічі. Також Рафаель – дворазовий олімпійський чемпіон: Пекін-2008 – у одиночному розряді, Ріо-2016 – у парному.

Нагадаємо, іспанець майже рік пропустив через травму, повернувшись у великий теніс лише у січні 2024 року. За вісім місяців Рафаель провів лише 19 матчів, у яких здобув 12 перемог. При цьому на Australian Open Надаль вилетів уже в другому колі, на Ролан Гаррос-2024 відразу ж вилетів від Звєрєва, а ще два мейджори – Вімблдон і US Open – зовсім пропустив.

Останнім на сьогодні виступом Надаля став тенісний турнір на ОІ-2024 у Парижі. Там Рафа дійшов другого кола, де йому дорогу вкотре перейшов Новак Джокович.

Підсумок своєї насиченої та славної кар’єри Надаль підведе на фінальному турнірі Кубка Девіса на 8 команд, який з 19 до 24 листопада буде розіграний в іспанській Малазі.

Читайте також: