Молодіжна збірна України з футболу зіграє проти Англії та Сербії у відбірковому турнірі Євро-2025

Молодіжна збірна України U-21 готується до важливих матчів у рамках відбіркового турніру Євро-2025, де зіграє проти Англії та Сербії. Головний тренер синьо-жовтих Унаї Мельгоса спочатку викликав 24 гравців, але через травму Романа Дідика («Рух»), якому діагностували струс мозку, у складі відбулися зміни. На його місце був викликаний півзахисник Борис Крушинський («Полісся»).

Матч проти Англії відбудеться 11 жовтня о 21:45 на стадіоні «Дін Корт» у Борнмуті. Наступний матч українці проведуть 15 жовтня проти Сербії у місті Стара Пазова на Спортцентрі ФСС. Початок — о 21:30 за київським часом.

Збірна України здобула вісім перемог у восьми матчах, що вже гарантувало команді участь у фінальній частині Євро-2025. На сьогодні, крім України та господарки турніру Словаччини, ліцензії також здобули Нідерланди та Іспанія. Решта учасників визначаться після жовтневих поєдинків та плей-оф, які пройдуть у листопаді.

Жеребкування фінальної частини Євро-2025, яка відбудеться з 11 до 28 червня у Словаччині, заплановане на 3 грудня в Братиславі.

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Дмитро Ледвій («Рух» Львів), Владислав Крапивцов (без клубу).

Захисники: Іван Єрмачков («Вердер», Німеччина), Тарас Михавко, Костянтин Вівчаренко (обидва — «Динамо» Київ), Володимир Салюк («Металіст 1925» Харків), Віталій Роман («Рух» Львів), Артем Смоляков («Полісся» Житомир), Ілля Крупський («Ворскла» Полтава).

Півзахисники: Іван Варфоломєєв («Слован», Чехія), Максим Мельниченко, Борис Крушинський (обидва — «Полісся» Житомир), Олег Очеретько («Карпати» Львів), Валентин Рубчинський, Назар Волошин, Максим Брагару (усі — «Динамо» Київ), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія), Олександр Яцик («Зоря» Луганськ), Олег Федор, Ілля Квасниця (обидва — «Рух» Львів), Максим Хлань («Лехія», Польща).

Нападники: Ігор Краснопір («Рух» Львів), Ігор Горбач («Зоря» Луганськ).

Наразі Україна посідає 1 місце турнірної таблиці, маючи 24 очки, на другому місці Англія (19 очок), третя – Сербія (13 очок).

Читайте також: