Юнацька збірна України U-17 розпочинає виступи в кваліфікаційному турнірі Євро-2025

Юнацька збірна України U-17 розпочинає свою участь у кваліфікаційному турнірі Євро-2025 (U-17), що відбудеться з 9 до 15 жовтня у Бельгії.

Суперниками підопічних Юрія Мороза стануть збірні Косова, Казахстану та господарі змагань — команда Бельгії. Для виходу до наступного раунду відбору українцям потрібно посісти одне з двох перших місць у групі.

Головний тренер збірної Юрій Мороз висловив впевненість у підготовці команди: «Ми непогано вивчили суперників, особливо Косово та Казахстан. Бельгію розбиратимемо по ходу турніру, оскільки з нею зіграємо в останньому турі. Наша мета — вихід до наступного раунду».

До другого раунду кваліфікації вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи, де 28 учасників боротимуться за сім путівок до фінальної частини турніру, що відбудеться влітку 2025 року в Албанії. Євро-2025 також стане відбірковим етапом на чемпіонат світу U-17, який відбудеться в Катарі за участі 48 збірних.

Склад юнацької збірної України U-17

Воротарі: Ростислав Баглай («Шахтар» Донецьк), Кирило Хадасевич («Вольфсбург», Німеччина), Єгор Крапівін («Еспаньйол», Іспанія).

Захисники: Нікіта Калюжний, Ярослав Милокост, Єгор Оніщук (усі — «Шахтар» Донецьк), Арсен Залипка, Дмитро Соломон (обидва — «Рух» Львів), Нікіта Мальник («Імолезе», Італія), Олександр Ткаченко («Вердер», Німеччина), Назар Хлівнюк («Фортуна» Д, Німеччина).

Півзахисники: Павло Люсін, Іван Андрейко (обидва — «Динамо» Київ), Артем Зубрій («Шахтар» Донецьк), Мухаммад Джурабаєв, Данило Слива (обидва — «Рух» Львів), Ілля Кутья («Гайдук», Хорватія), Микола Петровський («Штутгарт», Німеччина), Арсеній Шишкевич («Ріу Аве», Португалія).

Нападники: Дмитро Зудін («Гайдук», Хорватія), Ілля Меньшиков («Аустрія», Австрія).

Розклад матчів України

09.10.2024

Косово — Україна (Генк, 15:00)

Бельгія — Казахстан (Льєж, 20:00)

12.10.2024

Україна — Казахстан (Ейпен, 15:00)

Бельгія — Косово (Генк, 20:00)

15.10.2024

Україна — Бельгія (Генк, 16:00)

Казахстан — Косово (Льєж, 16:00)

Читайте також: