Як після відпустки налаштуватися на робочий лад

Після відпустки буває складно адаптуватися та повернутися з потрібним настроєм на робоче місце. Як швидко та легко адаптуватися до трудових буднів, розповіла лікарка-невролог.

Скільки потрібно відпочивати

Аби організм зумів повноцінно відключитися та відпочити від роботи, лікар рекомендує брати відпустку не менше, ніж на два тижні. Відпочинок менший за 14 днів ніякої користі не принесе.

Відпрацьовані до автоматизму щоденні дії, такі як підйом, дорога на роботу, перевірка поточних справ і т.д. перші дні після відпустки можуть датися нелегко. Напруга може відчуватися приблизно тиждень, до початку другої більшість людей вже повністю адаптується.

Як відновитися

За кілька днів до завершення відпустки, спробуйте повернутися до колишнього режиму підйому та відходу до сну. Найкраще буде, якщо на роботу ви вийдете на середині тижня – у середу, або четвер. І не беріться одразу за купу справ, щоб швидше поринути у процес. Навпаки, це посилить стресс, зазначила лікар.

Вона додала, що можна у будні дні потішити себе приємними спогадами про відпустку: переглянути фото яскравих моментів, поділитися враженнями з друзями та колегами. Також буде корисно включити у свій раціон фрукти та гіркий шоколад, що посприяє виділенню «гормонів радості».