Українська тенісистка Марта Костюк перемогла в фіналі парного турніру WTA 250

Українка Марта Костюк здобула другий парний титул змагань в своїй кар’єрі, перемігши в фіналі трав’яного турніру WTA 250 в британському Бірмінгемі, де вона зіграла проти Сторм Гантер та Аліши Паркс (Австралія/США).

Цього разу партнеркою Марти стала чеська тенісистка Барбора Крейчикова, яка є другою ракеткою світового парного рейтингу.

Шлях до фіналу:

  • R16: Оксана Калашникова/Ірина Шиманович (Грузія/Білорусь) — 6:7, 6:4, 10:6.
  • QF: Фрея Крісті/Алі Коллінс (Велика Британія/Велика Британія) — 6:3, 5:7, 10:5.
  • SF: Магда Лінетт/Бернарда Пера (Польща/США) — 6:3, 6:4.
  • F: Сторм Гантер/Аліша Паркс (Австралія/США) — 6:2, 7:6.

Як пройшов поєдинок

У першому сеті Марта та Барбора швидко взяли верх над своїми суперницями, здобувши два брейки і завершивши партію за 27 хвилин (6:2).

Під час другого раунду обидві команди обмінялися брейками, але при рахунку 6:5 на користь Гантер і Паркс, Костюк і Крейчикова зрівняли його та забрали собі ще один брейк, що привело до нічиєї – 6:6.

Результат поєдинку вирішувався у тай-брейку. Українсько-чеський дует виборов перевагу – 6:2 і мав чотири матчболи.

У напруженому заключному етапі, при рахунку 6:7, Костюк і Крейчикова були змушені відігравати сетбол. Після трьох послідовно виграних розіграшів вони завершили матч з результатом 2:0 на свою користь.

Після цього тріумфу українка піднялася на 28-е місце в парному світовому рейтингу WTA. Її партнерка Барбора залишається на другій позиції.