Збірна України з футзалу розгромила Францію та посіла третє місце на ЧС-2024

Збірна України з футзалу здобула історичну перемогу над командою Франції, здобувши бронзові медалі чемпіонату світу-2024 – 7:1.

“Синьо-жовті” впевнено протистояли у поєдинку за 3-е місце маститому супернику, вели гру, завдавали значно більше ударів по воротах. У середині тайму українці відкрили рахунок у швидкій атаці після перехоплення Ігор Чернявський відзначився після “стінки” з тезкою Корсуном.

Основні події розгорнулися після перерви. Спочатку Михайло Зварич подвоїв рахунок. Потім французи скоротили розрив у контратаці, і підопічним Олександра Косенка довелося пережити кілька неприємних хвилин. Але незабаром своє слово сказав – причому двічі Євгеній Жук, завдавши двох разючих ударів за дві хвилини.

Французи пішли на ризик, дуже рано зняли воротаря, і далі почалося повне дежа вю матчу групового етапу з Аргентиною (1:7), лише у дзеркальному відображенні. Суперник відчайдушно атакував, удари сипалися один за одним, Олександр Сухов виручав – а Даниіл Абакшин раз-по-раз підбирав м’яч і віртуозно вражав порожні ворота.

Гравець “ХІТу” оформив хет-трик за три хвилини, і час, що залишився, перетворився на формальність. Розгромна перемога дозволила українській команді здобути першу в її історії “бронзу” чемпіонату світу.

Зазначимо, що у фіналі змагань збірна Бразилії обіграла Аргентину з рахунком 2:1. Аргентина зіграла в третьому фіналі ЧС поспіль, але вдруге поспіль поступилася. У бразильської команди конверсія набагато краща: шоста перемога у сьомій спробі. Жодна інша збірна у світі і близько не підібралася до цього результату; Найближчий переслідувач – Іспанія з двома титулами (та п’ятьма фіналами).

Читайте також: