Український форвард продовжить баскетбольну кар’єру у США

Український баскетболіст Владислав Семерич продовжить свою кар’єру у США, приєднавшись до Indian Hills Community College зі штату Айова.

Про це повідомили в Федерації баскетболу України.

Команда Indian Hills Warriors вже оголосила свій склад на новий сезон, і український гравець виступатиме під номером 15. У минулому сезоні 20-річний Владислав грав за молодіжний склад Монако U-21 і став віцечемпіоном турніру дублерів у Франції. За 35 матчів він у середньому набирав 6.2 очка, робив 4.3 підбирання, 0.5 асиста та 0.5 перехоплення за 16.3 хвилини на майданчику. Семерич завершив сезон 2023/24 із 50% реалізації двоочкових і 30.4% триочкових кидків. До цього Владислав, вихованець Черкаських Мавп, провів один сезон у четвертому дивізіоні чемпіонату Іспанії.

Цього літа Семерича викликали до розширеного складу молодіжної збірної України, однак він не зміг взяти участь у Євробаскеті U-20 через необхідність хірургічної операції. Раніше Владислав виступав за українські команди на чемпіонаті Європи U-18 (Дивізіон B) та ЄЮБЛ. У складі збірної України з баскетболу 3х3 він здобув друге місце на чемпіонаті Європи до 17 років, а також зайняв п’яте і четверте місця на двох поспіль чемпіонатах світу U-18.

Команда Indian Hills Warriors відома тим, що тричі поспіль вигравала чемпіонати Національної молодіжної атлетичної асоціації коледжів (NJCAA) у Дивізіоні I в період з 1997 по 1999 роки, встановивши рекорд із 89 перемог поспіль, який перевищив попереднє досягнення команди UCLA. Їхньою домашньою ареною є Hellyer Center, де з 1986 року команда виграла понад 88% матчів.

Зазначимо, що першим українським гравцем, який цього міжсезоння переїхав до США з Європи, став форвард Лука Лохманчук, який виступатиме за Patrick School у штаті Нью-Джерсі.

Читайте також: