500 днів до зимової Олімпіади-2026: коли відбудуться змагання та в яких дисциплінах

Через 500 днів Мілан та Кортіна-д’Ампеццо прийматимуть Зимову Олімпіаду 2026 року, яка пройде впродовж 6-22 лютого.

Це будуть четверті Олімпійські ігри, що відбудуться в Італії. Кортіна-д’Ампеццо вже приймала Зимові Олімпійські ігри 1956 року, а Мілан — вперше. XXV зимові Олімпійські ігри в Мілані-Кортіні-2026 не прив’язані до одного міста-організатора: це будуть перші в історії Ігри за участі двох офіційних міст-господарів.

Під час Олімпіади-2026 понад 3500 спортсменів із 93 країн змагатимуться за 195 медалей у 16 ​​олімпійських видах спорту
Спортсмени поборються за нагороди в біатлоні, бобслеї, гірських лижах, катанні на сноуборді, ковзанярському спорту, кьорлінгу, лижному двоборстві, лижному альпінізмі, лижному фристайлу, лижних перегонах, санному спорту, скелетоні, стрибках з трампліна, фігурному катанні, хокеї, шорт-треці.

На змаганнях використовуватимуться вже існуючі або тимчасові споруди, щоб зменшити вплив на навколишнє середовище. Тож для проведення Ігор буде збудовано лише один новий спортивний об’єкт — хокейну арену.

Зимові Олімпійські ігри 2026 будуть першими, на яких заплановано мінімізувати карбоновий слід. Одне з олімпійських селищ буде розташоване у колишній залізничній станції Porta Romana в Мілані, яке після Ігор буде перетворене на новий житловий район.

Читайте також: