Збірна України з футзалу перемогла Нідерланди і вийшла в чвертьфінал ЧС

Збірна України з футзалу перемогла Нідерланди та вийшла у чвертьфінал чемпіонату світу-2024.

24 вересня збірна України з футзалу здобула перемогу над командою Нідерландів у 1/8 фіналу Чемпіонату світу-2024, що проходить у Ташкенті. Синьо-жовті обіграли суперників з рахунком 3:1 і вперше з 2012 року вийшли до чвертьфіналу турніру.

На груповому етапі українці почали з поразки від Аргентини (1:7), але потім впевнено перемогли Анголу (7:2) та Афганістан (4:1), що дозволило їм посісти друге місце у групі. У 1/8 фіналу підопічні Олександра Косенка зустрілися з Нідерландами — знайомими суперниками з основного раунду відбору на мундіаль.

Рахунок у матчі було відкрито на 6-й хвилині після комбінації Корсуна, Абакшина і Зварича. Незважаючи на кілька небезпечних моментів у голландців, українці надійно захищалися і мали шанси подвоїти перевагу.

У другому таймі, після того як Нідерланди зрівняли рахунок на 29-й хвилині завдяки голу Боузамбу, Україна швидко повернула перевагу — Сухов протягнув м’яч через майданчик, а Мельник ефектно завершив атаку. На останніх хвилинах голландці перейшли на гру з п’ятим польовим гравцем, проте Мельник оформив дубль і встановив остаточний рахунок — 3:1.

У чвертьфіналі, який відбудеться 29 вересня, Україна зустрінеться з переможцем пари Іспанія — Венесуела.

ЧС-2024 з футзалу. Фінальний турнір. 1/8 фіналу. 24.09.2024

Нідерланди — Україна — 1:3 (0:1)

Голи: Боузамбу (29) — Зварич (6), Мельник (31, 40).

Читайте також: