Матвієнко визнаний найкращим гравцем матчу “Болонья” – “Шахтар” у Лізі чемпіонів

Нагороду найкращому гравцю матчу “Болонья” – “Шахтар” у 1-му турі Ліги чемпіонів-2024/25 отримав захисник “гірників” Микола Матвієнко.

Офіційний коментар УЄФА з цього приводу каже:

“Він продемонстрував дуже хорошу дистрибуцію як коротких, так і довгих м’ячів, включаючи ключовий пас, який привів до пенальті для “Шахтаря”, а також зробив два дуже хороші блоки. Його загальні дії у захисті та організації були хороші протягом всього матчу”.

У самому дебюті зустрічі віртуозна передача Матвієнка через все поле дозволила Егіналду вискочити на ударну позицію та підставитись під фол Штефана Поша. Пенальті не реалізував лідер “Шахтаря” Георгій Судаков – його удар намертво взяв Лукаш Скорупскі. Згодом “Болонья” атакувала гостріше, мала два великі шанси забити на стику таймів, але бездоганно грав голкіпер Дмитро Різник. У підсумку – закономірна нічия 0:0.

У другому турі Ліги чемпіонів “гірники” зіграють 2 жовтня проти “Аталанти”. Нагадаємо, домашні матчі ЛЧ-2024/25 “Шахтар” проводитиме у Гельзенкірхені. Команда Маріно Пушича прийматиме суперників на “Фельтінс-Арені”. Минулого сезону домашньою єврокубковою ареною “гірників” був “Фолькспаркштадіон” в іншому німецькому місті – Гамбурзі.

Наступний же свій матч команда Пушича проведе в УПЛ – 23 вересня з “Оболонню”.

Читайте також: