Збірна України з футзалу стартувала на ЧС-2024 з поразки від Аргентини

Збірна України невдало стартувала на чемпіонаті світу-2024 з футзалу. У поєдинку 1-го туру групи С “синьо-жовті” з великим рахунком поступилися команді Аргентини – 1:7.

Підопічні Олександра Косенка провели сильний перший тайм, ні в чому не поступаючись чинним віце-чемпіонам світу. Ближче до кінця 20-хвилинки Україна відкрила рахунок – Ігор Чернявський здорово відтер двох суперників і викотив на Петра Шотурму, який набіг на бік, який технічно розібрався з воротарем, пробивши з носка у верхній кут.

Нашій команді трохи забракло, щоб зберегти переможний рахунок до перерви. Аргентині пощастило зрівняти рахунок із 10-метрового – українці встигли зібрати шість фолів на той час. І одразу ж південноамериканці провели ще один м’яч, технічно розкатавши оборону – свого гравця не втримав Микола Микитюк.

Другий тайм розпочався для команди Косенка з ще однієї неприємності – аргентинці покарали їх за помилку в обороні. Надалі Україна намагалася повернутися в гру, але м’яч більше не йшов у чужі ворота, а суперник був безжальний у контратаках.

За 10 хвилин до кінця рахунок після помилки голкіпера Олександра Сухова став великим. Україна перейшла на гру у п’ять польових гравців, створила низку моментів біля чужих воріт, але рахунок змінювався лише на користь Аргентини. Тричі віце-чемпіон карав “синьо-жовтих” за ризик, вражаючи чужі ворота. Підсумок – невтішний рахунок 1:7, який не відображає співвідношення сил.

У другому турі 18 вересня колектив Косенка зіграє із Анголою. Завершить груповий етап Україна матчем проти Афганістану 21 вересня. Відповідно до регламенту, вихід із групи гарантує одне з двох перших місць. Також є шанс пройти у плей-офф із третього рядка.

Читайте також: