Дніпрянка Людмила Кіченок — переможниця US Open 2024 в парному розряді

Українська тенісистка Людмила Кіченок разом із латвійкою Єленою Остапенко здобули перемогу над Крістін Младенович (Франція) та Шуай Чжан (Китай) у фіналі парного розряду US Open-2024.

Матч Кіченок і Остапенко розпочався з ривку 3:0, але суперниці зуміли вирівняти ситуацію, довівши рахунок до 4:4. Два вирішальні гейми партії залишилися за українсько-латвійським дуетом – 6:4.

У другому сеті Младенович і Чжан вперше вийшли вперед, ведучи 3:1 з брейком. Однак Кіченок і Остапенко відповіли серією з п’яти виграних геймів поспіль і завершили матч з рахунком 6:3.

Поєдинок тривав 1 годину 30 хвилин. За цей час Кіченок та Остапенко один раз подали навиліт, допустили 7 подвійних помилок та реалізували 4 з 5 брейк-пойнтів.

  • US Open-2024. Жіночий парний розряд. Фінал

Людмила Кіченок / Єлена Остапенко (Україна / Латвія, 7) — Крістіна Младенович / Шуай Чжан (Франція / Китай) — 2:0 (6:4, 6:3)

Для Людмили це перша перемога на турнірі серії GrandSlam у парному розряді за всю кар’єру. Цьогоріч вона досягла фіналу Australian Open у парі з Остапенко, але там їм не вдалося перемогти. Також раніше українка здобула перемогу на Вімблдоні-2023 у міксті з хорватом Мате Павичем.

Читайте також: