Юлія Стародубцева пробилася до фіналу кваліфікації US Open-2024

Українська тенісистка Юлія Стародубцева (146 WTA) здобула перемогу над китаянкою Гао Сіньюй (235 WTA) і вийшла у фінал кваліфікації на US Open-2024. Юлія перемогла суперницю в трьох сетах.

У першому сеті тенісистки йшли на рівних: до рахунку 3:3 кожна з них втратила по два гейми на своїх подачах. Потім Стародубцева зробила ривок, вигравши три гейми поспіль і забезпечивши перемогу з рахунком 6:3.

Другий сет розпочався для Юлії дещо невдало – у третьому геймі українка дозволила суперниці зробити брейк на своїй подачі. Однак Стародубцева змогла зрівняти рахунок у шостому геймі, реалізувавши брейкпойнт. Згодом вона знову втратила наступний гейм на своїй подачі, що допомогло китаянці забрати сет (рахунок 4:6).

Вирішальний, третій сет Юлія завершила розгромно для представниці Китаю – 6:0.

  • US Open-2024. Півфінал кваліфікації

Гао Сіньюй (Китай) — Юлія Стародубцева (Україна) 1:2 (3:6, 6:4, 0:6)

У фіналі кваліфікації Юлія Стародубцева зіграє проти представниці Великої Британії Сонай Картал (163 WTA).

Зазанчимо, що у відбірковому етапі останнього турніру серії Грендслем сезону 2024 брали участь ще три українки. Анастасія Соболєва та Катаріна Завацька завершили свої виступи вже в першому колі кваліфікації, а Дар’я Снігур вибула на стадії півфіналу.

US Open-2024 пройде з 26 серпня по 8 вересня. В основній сітці турніру гарантовано зіграють шість українських тенісисток: Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Катерина Байндль (остання – за “захищеним рейтингом”).

Читайте також: