Сидяча робота: як підтримати своє здоров’я

Лікарі дали шість простих порад, як покращити своє здоров’я та самопочуття при сидячій роботі.

Менше кави

Не слід зловживати кавою. Лікарі кажуть, що така звичка в боротьбі зі стомленням та відновленням енергії, тільки шкодить. Може підвищитися тиск. Також кава діє як нейростимулятор, що може призвести до негативних довгострокових наслідків.

Використовувати сходи

При сидячому образі життя не слід забувати про фізичні навантаження. У цьому можуть допомогти прості сходи, які можна використовувати протягом дня замість ліфта. Такі вправи покращать кровообіг, що підвищує шанси надовго зберегти здорове серце.

Слідкувати за тиском

Сидяча робота тісно пов’язана з ризиком виникнення багатьох хвороб, включаючи порушення кровообігу, тромбоз, гіпертонію. Тому таким людям необхідно слідкувати за своїми цифрами артеріального тиску.

Правильно харчуватися

Медики радять при сидячій роботі готувати вдома. Класти в їжу менше солі, олії та консервантів. Таке харчування допоможе підтримати в нормі кров’яний тиск.

Глибоко дихати

Час від часу необхідно покидати своє робоче місце, розімнутися, вийти на двір. На вулиці рекомендується виконувати глибокі розмірені вдихи та видихи. Ці вправи допоможуть справлятися зі стресом.

Вставати із-за столу

Сидіння, кажуть фахівці, як куріння. Протягом кількох годин у сидячої людини погіршується обмін речовин, що може призвести до ожиріння та діабету. Тому щонайменше раз на годину потрібно встати зі стільця і ​​трохи походити.