Ірина Коляденко завоювала “срібло” у вільній боротьбі на Олімпіаді-2024

Українська борчиня вільного стилю Ірина Коляденко завоювала срібну медаль на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

У фінальному поєдинку в ваговій категорії до 62 кг 25-річна українка зазнала поразки від японки Мотокі Сакури, яка посідає друге місце в світовому рейтингу. Боротьба за “золото” завершилася з рахунком 1:12.

Ірина отримала перший бал через пасивність суперниці, але в кінці першого періоду пропустила швидку атаку, яка принесла японській спортсменці 4 бали. Після перерви українка намагалася врятувати сутичку, але Мотокі знову захопила ногу та провела кілька успішних накатів поспіль. Остаточний рахунок — 1:12.

На старті Ігор-2024 Ірина здолала представницю Монголії Пуревдорджийн Орхон (8:7). Чвертьфінальний поєдинок 25-річна українка провела проти болгарки Біляни Дудової (рахунок 7:3). У півфіналі Ірина змагалася проти представниці Киргизстану Айсули Тинибекевої. Поєдинок завершився з рахунком 9:2.

Виступ Ірини у фіналі Ігор-2024 додав до загального заліку ще одну срібну медаль. Наразі у активі України три золоті, п’ять срібних та чотири бронзові нагороди.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

Читайте також: