Чоловіча та жіноча збірні України U-23 з баскетболу стали другими в своїй конференції у Лігі націй

Чоловіча та жіноча збірні України U-23 з баскетболу 3х3 завершили свої виступи у Лізі націй. Перші три стопи пройшли у литовському Вільнюсі, а напередодні були зіграні ще три стопи у румунському Бухаресті.

Про це повідомляє Федерація баскетболу України.

Обидві збірні посіли підсумкові другі місця в своїй конференції “Європа 3” і зберігають шанси на потрапляння на чемпіонат світу U-23.

Чоловіча збірна U-23 здобула одну перемогу в шести стопах, тричі була другою і двічі третьою, що в підсумку дозволило набрати 480 балів. Українці поступились лише Литві (550 балів), зате обійшли Нідерланди (450 балів).

Жіноча збірна U-23 один раз виграла стоп, тричі була другою, раз третьою, а ось п’ятий стоп провалила, завершивши його на останньому п’ятому місці в конференції. Українки набрали 460 балів, обійшовши Литву (420) і поступившись лише діючим чемпіонками світу Нідерландам (560 балів).

ФІБА не прописала чітко критерії відбору на чемпіонат світу U-23, зазначивши, що туди путівки отримають діючі чемпіони світу (США у чоловіків, Нідерланди у жінок), 13 переможців конференцій Ліги націй, а також будуть добрані до загальної кількості 20 збірних ті команди, що займуть друге місце в конференціях Ліги націй.

Читайте також: