Олександр Хижняк вийшов у фінал Олімпіади-2024 з боксу

Український боксер Олександр Хижняк вийшов у фінал боксерського турніру на Олімпійських іграх-2024 у ваговій категорії до 80 кг. Українець гарантував собі щонайменше срібну медаль на Іграх у Парижі.

У півфінальному поєдинку Хижняк зустрічався з Арленом Лопесом із Куби. Перший раунд судді віддали кубинцю, у другому оцінки вже розділилися. Третій раунд пройшов за переваги українця. У підсумку за суддівськими картками Олександр переміг – 3:2.

У фіналі Хижняк зустрінеться із Нурбеком Оралбаєм із Казахстану. Оралбай у півфіналі роздільним рішенням суддів переміг Крістіана Піналеса з Домініканської республіки. Фінальний поєдинок відбудеться 7 серпня.

Нагадаємо, Хижняк у Парижі стартував із вольової перемоги над Пилипом Акіловим, який представляв Угорщину. У чвертьфіналі Олександр одноголосним рішенням виявився сильнішим за бразильця Вандерлея Перейри.

Це буде друга олімпійська медаль Хижняка у кар’єрі. На Іграх-2020 у Токіо він став срібним призером у ваговій категорії до 75 кг. Зазначимо, що Олександр – другий український боксер після Василя Ломаченка, який виграв дві нагороди на Олімпіаді.

Літні Олімпійські ігри-2024 завершаться 11 серпня. На змаганнях розігруються 329 комплектів нагород у 32 видах спорту. Україну в Парижі представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту – це найменше представництво “синьо-жовтих” за час виступів на Олімпіаді.

Читайте також: