“Ніхто не знає, у якому стані я була”: Марта Костюк про поразку від Векич на Олімпіаді

Перша ракетка України Марта Костюк завершила свої виступи на Олімпіаді-2024. У чвертьфіналі Марта зазнала поразки від представниці Хорватії Донні Векич у трьох сетах з рахунком 4:6, 6:2, 6:7(8).

Для Марти Олімпійські ігри-2024 були дебютними. Спочатку Костюк здобула перемогу над новозеландкою Лулу Сан, а у другому колі перемогла француженку Клару Бюрель. У чвертьфіналі вона пройшла далі, здобувши вольову перемогу у трьох сетах над тенісисткою з топ-10 Марією Саккарі (6:4, 6:7(5), 4:6).

Проте, потрапити до дебютного півфіналу Олімпійських ігор їй не вдалося. У півфіналі вона поступилася хорватці Донні Векич. Опонентки обмінювалися перемогами у партіях, а в вирішальному, третьому сеті, вже на тайбрейку, українка втратила перевагу 4:0 та зрештою програла 8:10.

Після завершення зустрічі українка прокоментувала поразку хорватці:

“Трішки боляче було після матчу, але я вже нічого не можу змінити. В ідеалі до поразок треба відноситися так само, як і до перемог. Ця поразка багато чому навчила. Я була не в найкращій формі, не могла подати через різні причини. І те, що змогла протриматися до такого рахунку і до такого матчу — можу лише пишатися собою. Бо ніхто не знає, у якому стані я була, що у мене боліло чи ні”, – сказала Марта у коментарі для Суспільне Спорт.

Наразі представництво України на тенісній Олімпіаді залишилось лише у парному розряді. У чвертьфінал пробилися сестри Людмила та Надія Кіченок, які перемогли американську пару Коллінз/Кравчик. Українки у 1/4 фіналі Олімпіади зіграють проти іспанської пари Крістіна Букша/Сара Соррібес Тормо.

Читайте також: