Ольга Харлан повторила рекорд України за кількістю завойованих медалей на Олімпійських іграх

Українська фехтувальниця Ольга Харлан увійшла в історію українського спорту, здобувши п’яту олімпійську медаль. На Олімпіаді-2024 у Парижі вона виборола “бронзу” в особистому турнірі з шаблі.

Ольга Харлан принесла Україні першу медаль на Олімпіаді-2024 у Парижі та здобула п’яту олімпійську нагорода в кар’єрі. Таким чином, фехтувальниця повторила досягнення легендарної плавчині Яни Клочкової, яка також здобула п’ять олімпійських медалей.

Зазначимо, Ольга Харлан – єдина українська спортсменка, якій вдалося завоювати медалі різного ґатунку одразу на чотирьох Олімпіадах.

Її олімпійський шлях розпочався з триумфу в Пекіні-2008, де вона стала олімпійською чемпіонкою. Наступні Олімпіади також принесли Харлан медалі: срібло в командному турнірі в Ріо-де-Жанейро та дві бронзи в особистих змаганнях у Лондоні та Ріо.

Літні Олімпійські ігри-2024 триватимуть до 11 серпня. Загалом на Іграх буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту. На Іграх виступають 140 українських атлетів, які виступають у 23 видах спорту, що є найменшим представництвом України за час виступів на Олімпіаді.

Читайте також: