Леброн Джеймс понесе прапор США на церемонії відкриття ОІ-2024 у Парижі

Баскетболіст Леброн Джеймс стане прапороносцем збірної США на церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024, яка відбудеться 26 липня у Парижі.

Леброн стане першим чоловіком-баскетболістом, який нестиме прапор США на церемонії відкриття ОІ. Раніше двічі прапороносцями були баскетболістки – Доун Стейлі (2004) та Сью Берд (2020).

Для 39-річного баскетболіста ця Олімпіада стане вже четвертою у кар’єрі. У 2004 році в Афінах він завоював бронзу, після чого двічі поспіль ставав олімпійським чемпіоном – у Пекіні (2008) та Лондоні (2012).

Нагадаємо, нещодавно Джеймс-старший продовжив свій контракт з “Лос-Анджелес Лейкерс” ще на два роки. Форвард готується провести 23-й сезон у кар’єрі – стане абсолютним рекордсменом НБА за цим показником, перевершивши досягнення Вінса Картера.

Раніше “Лейкерс” підписали чотирирічний контракт з 19-річним Бронні Джеймсом. Незабаром Леброн та Бронні мають стати першими в історії НБА батьком та сином, які виступають у лізі та одній франшизі одночасно.

Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту. Ці Ігри стануть найвідвідуванішими в історії.

Україну в Парижі представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту. Це найменше представництво “синьо-жовтих” під час виступів на Олімпіаді.

Читайте також: