Жіноча збірна України з футболу обіграла Хорватію в груповому турнірі відбору Євро-2025

16 липня в столиці Північної Македонії, Скоп’є, жіноча збірна України завершила груповий турнір відбору Євро-2025 матчем із Хорватією.

Підопічні Володимира Пятенка не залишили шансів супернику, що дозволило нашій команді вийти у плей-оф кваліфікації з другого місця.

Перший тайм почався за досить відчутної переваги українок, які створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперниць. Однак відкрити рахунок вони змогли лише на 31-й хвилині. Вероніка Андрухів прорвалася правим флангом і зробила навісну передачу у район 11-метрової позначки. Там на неї очікувала Катерина Корсун, яка влучно пробила головою — 1:0.

А ще за чотири хвилини українки подвоїли свою перевагу. Яна Калініна скористалася помилкою хорватської захисниці, відібрала м’яч і віддала на Роксолану Кравчук. Остання з близької відстані не схибила. Після перерви синьо-жовті продовжували володіти ініціативою і створювати моменти. Найкращим із них на 72-й хвилині не змогла скористатися Ніколь Козлова, яка головою не влучила у ворота буквально з метру.

Результат, 2:0 — перемога збірної України, яка набрала 11 очок і завершила груповий раунд на другому місці.

Євро-2025 серед жіночих команд. Кваліфікаційний турнір. Ліга В. Група 4

Україна — Хорватія — 2:0 (2:0)

Голи: Корсун (31), Кравчук (35).

Україна: Келюшик, Корсун, Апанащенко (к) (Котик, 90+2), Шматко, Басанська, Петрик (Молодюк, 75), Хімич, Андрухів, Овдійчук (Глущенко, 74), Калініна (Семків, 68), Кравчук (Козлова, 46).

Хорватія: Бачич (к), Єленчич, Врачевич, Невркла, Дулчич (Орчич, 62), Крзнарич, Сліпчевич (Люштина, 46), Микулица (Лойна, 46), Лубина, Маркович, Пезель (Чаневац, 46).

Читайте також: