Відразу шість футболістів стали найкращими бомбардирами Євро-2024

Шість футболістів стали найкращими бомбардирами Євро-2024.

Нагадаємо, що УЄФА ухвалив рішення розділити трофей “Золота бутса” у разі рівності показників гравців. Таким чином, з трьома голами найкращими скорерами івентами стали: Джамал Мусіала (Німеччина), Коді Гакпо (Нідерланди), Жорж Мікаутадзе (Грузія), Іван Шранц (Словаччина), а також два фіналісти турніру — Харрі Кейн (Англія) та Дані Ольмо (Іспанія).

Бомбардирський показник у три голи є найнижчим в історії чемпіонатів Європи з 2012 року. Тоді на турнірі в Україні та Польщі “Золоту бутсу” завдяки додатковим показникам виграв іспанець Фернандо Торрес.

У фінальному матчі чемпіонату Європи-2024 збірна Іспанії перемогла Англію з рахунком 2:1. Історичний тріумф команді де ла Фуенте принесли голи Вільямса та Оярсабаля.

Іспанія вчетверте виграла чемпіонат Європи та стала абсолютним рекордсменом континенту за цим показником. Позаду залишилася Німеччина із трьома перемогами. По два тріумфи на рахунку Італії та Франції.

Найкращим гравцем турніру визнано півзахисника Фурії Рохи Родрі. Нагорода найкращого молодого гравця дісталася атакуючому хавбеку збірної Іспанії Ламіну Ямалю.

Читайте також: