17-річний Ламін Ямаль здобув титул найкращого молодого гравця Євро-2024

Збірна Іспанії з футболу стала чемпіоном Європи-2024, перемігши у фіналі збірну Англії з рахунком 2:1.

Участь в одному з двох голів Іспанії взяв 17-річний Ламін Ямаль. Півзахисник асистував Ніко Вільямсу, найкращому гравцеві турніру, після чого той вразив кут воріт англійців.

Крім того, Ямаль отримав індивідуальну нагороду за турнір, ставши найкращим молодим гравцем Євро-2024. В активі 17-річного іспанця найбільша кількість результативних дій на Євро: він забив один гол та віддав чотири асисти.

“Дуже щасливий, це мрія. Тепер націлений на те, щоб повернутися до Іспанії та відсвяткувати з нашими фанами. Це найкращий подарунок на день народження, який міг бути”, — сказав півзахисник збірної Іспанії після перемоги у фіналі Євро-2024.

За каталонський клуб Ямаль вперше виступив у віці 15 років, 9 місяців і 16 днів у сезоні 2023/24. Коли йому було 16 років та 57 днів, він став наймолодшим дебютантом і автором голу в історії національної збірної Іспанії.

Також Ямаль є наймолодшим гравцем, який коли-небудь представляв Іспанію, а також наймолодшим бомбардиром в історії Ла Ліги, Кубка Іспанії та Суперкубка Іспанії.

Читайте також: