Легкоатлетка з Дніпра Анна Рижикова стала спортивним Омбудсменом з антидопінгової діяльності

Бронзова призерка Олімпіади, чемпіонка України, Заслужений майстер спорту та член Ради атлетів Національного антидопінгового центру Анна Рижикова стала спортивним Омбудсменом з антидопінгової діяльності.

Про це повідомили в НОК України в Дніпропетровській області.

Спортсменка тепер захищатиме права спортсменів, допомагатиме вирішувати складні питання пов’язані з антидопінговим контролем, та забезпечувати справедливість і прозорість у цьому процесі.

“Її призначення – це важливий крок для підвищення довіри до антидопінгової системи серед спортсменів і громадськості. Омбудсмен з антидопінгової діяльності – це нейтральна і незалежна особа, яка допомагатиме нашим спортсменам у всіх питаннях, пов’язаних з антидопінговими правилами, відповідно до міжнародних стандартів. Анна буде активно працювати, щоб запобігти конфліктам і сприяти вирішенню спорів шляхом консультацій та медіації. Бажаю нашому Омбудсмену успіхів у досягненні справедливості та чесності у спорті”, – зазначив в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Нагадаємо, в травні Анна стала бронзовою призеркою четвертого етапу “Діамантової ліги”. Вона стала третьою в бігу на 400 м з бар’єрами, фінішувала з результатом 55,09 с. Спортсменка покращила свій найкращий результат минулого сезону на 0,74 с.

Читайте також: