Дніпрянка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту

Ярослава Магучіх — рекордсменка світу в жіночих стрибках у висоту.

22-річна спортсменка з Дніпра першою в історії подолала висоту 2,10 метра, перевершивши досягнення болгарської спортсменки Стефки Костадінової, яка в 1987 році стрибнула на 2,09 метра.

Світовий рекорд Магучіх був встановлений на етапі Діамантової ліги в Парижі. Українська спортсменка досягла цього після перемоги на змаганнях, подолавши планку 2.03 м у боротьбі з австралійкою Ніколою Оліслагерс.

Після подолання планки 2.03 м, Магучіх встановила два рекорди поспіль: спочатку взяла висоту 2.07 м (з другої спроби), оновивши свій особистий рекорд, а потім, з першої спроби, подолала висоту 2.10 м, встановивши вже світовий рекорд.

“Перш ніж я прийшла до мікст-зони, я не вірила, що це вдалося. Це справді фантастично, це дивовижно, але це наша командна праця. Це було фантастично для мене, і, звісно, це для українців. Бо я зараз борюсь за всю Україну на кожних змаганнях. Кожна перемога важлива. І світовим рекордом я вписала Україну до історії спорту. Я сподіваюсь, що ми закінчимо війну якнайшвидше”, – сказала Магучіх.

Магучіх стала третьою легкоатлеткою в історії, яка має два стрибки на висоту 2.07 м і вище. Таку ж кількість вдалих спроб має лише Бланка Влашич.

Читайте також: