Туреччина забила гол у ворота Нідерландів у першому таймі матчу 1/4 фіналу Євро-2024 (відео)

У суботу, 6 липня, стартував заключний чвертьфінал Євро-2024 з футболу, в якому за вихід до наступної стадії поборються збірні Нідерландів та Туреччини. Поєдинок проходить на “Олімпіаштадіоні” у Берліні.

З перших хвилин матчу обидві команди активно увійшли в гру, прагнучи взяти контроль над подіями на полі. Мемфіс Депай отримав нагоду відкрити рахунок, пробивши з глибини штрафного майданчика. Проте, його удар був неточним, і м’яч полетів значно вище воріт, не створивши серйозної загрози для суперника.

На сьомій хвилині Мемфіс Депай знову в центрі уваги, він майстерно приборкав передачу в штрафному майданчику та пробив по воротах. Проте, його удар був випадково заблокований захисником Туреччини, що врятувало їх від пропущеного гола.

Трохи згодом Хаві Сімонс спробував забити з меж штрафного майданчика, але його удар пролетів над поперечиною. Нідерланди продовжували атакувати, але захисники Туреччини грали впевнено.

На 35-й хвилині Туреччина відкрила рахунок завдяки удару головою Самета Акайдина після вдалої навісної передачі від Арди Гюлера. Рахунок став 0:1 на користь Туреччини. Незабаром після цього, Хакан Чалханоглу здійснив небезпечний навіс з кутового, але захист Нідерландів впорався з цією загрозою.

Обидві команди мали свої шанси протягом першої половини гри. Нідерланди активно атакували, але не змогли реалізувати свої можливості. Загальна кількість ударів по воротах склала 3 для Нідерландів та 6 для Туреччини. Хаві Сімонс і Коді Гакпо неодноразово загрожували воротам суперника, але їхні удари або блокували захисники, або м’яч проходив повз ворота.

Збірна Туреччини демонструвала відмінну гру в коротких передачах та неодноразово загрожувала воротам Барт Вербруггена. Хакан Чалханоглу та Арда Гюлер подавали з кутових та штрафних ударів, але захисники Нідерландів були напоготові.

Таким чином перший тайм матчу між Нідерландами та Туреччиною закінчився з мінімальною перевагою Туреччини.

Стартові склади

  • Нідерланди: Вербрюгген, ван Дейк, Аке, де Врей, Дюмфріс, Схаутен, Рейндерс, Сімонс, Гакпо, Депай, Бергвейн.
  • Туреччина: Гюнок, Мюльдюр, Акайдин, Бардакджі, Кадиоглу, Айхан, Озджан, Гюлер, Чалханоглу, Йилдиз, Йилмаз.