Франція вирвала перемогу у Португалії в серії пенальті та пробилася до півфіналу Євро-2024

Збірна Франції переграла Португалію у чвертьфінальному матчі Євро-2024 з футболу. Матч на “Фолькспаркштадіоні” у Гамбурзі завершився з рахунком 0:0 після основного і додаткового часу, а у серії пенальті французи виявилися точнішими (рахунок 3:5).

У першому таймі обидві команди майже не мали моментів біля воріт одна одної. Більше часу м’яч перебував у володінні Португалії, але перший удар у площину зробили французи.

Після перерви гра стала активнішою. На початку другого тайму момент виник після прострілу захисника Тео Ернандеса, але форвард Рандал Коло-Муані не зміг його замкнути.

Обидві збірні активно створювали одна для одної небезпечні моменти з 60-ї до 70-ї хвилини матчу. Спочатку двічі втрутився голкіпер Франції Майк Меньян, рятуючи команду після ударів Бруну Фернандеша та добивання з метра від Кріштіану Роналду.

Франція відповіла на моменти Португалії ударами Коло-Муані та Камавінга. Удар форварда заблокував захисник Рубен Діас, а півзахисник просто не влучив у дальній кут.

В основний час команди не визначили переможця. У екстратаймі шанс відзначитися мала Португалія, але удар Рафаеля Леау заблокував захисник Дайот Упамекано.

Матч перейшов до серії пенальті. Вже там вирішальним став промах Жоау Фелікса на третьому ударі. У той час як Франція вдало реалізувала усі 5 спроб.

У півфіналі Євро-2024 збірна Франції зійдеться із Іспанією, яка у 1/4 фіналу в останніх хвилинах екстратайму перемогла Німеччину, забезпечивши собі місце на наступній стадії турніру.



Читайте також: