“Арсенал” викупив у “Брентфорда” голкіпера збірної Іспанії Давіда Раю

“Арсенал” на офіційному сайті клубу повідомив про підписання повноцінного контракту з голкіпером “Брентфорда” Давідом Раєю. 28-річний іспанець поставив підпис під довгостроковою угодою з “канонірами”.

Рая провів у “Арсеналі” минулий сезон на правах оренди. Повідомлялося, що викуп голкіпера коштуватиме “канонірам” 27 мільйонів фунтів стерлінгів.

Давід зумів виграти конкуренцію у Девіда Рамсдейла та стати основним голкіпером “канонірів”. Загалом минулого сезону Рая відіграв за “Арсенал” 41 матч у всіх турнірах, 20 із них іспанець провів “на нуль”. Блискучі виступи голкіпера дозволили йому отримати “Золоту рукавичку” АПЛ сезону 2023/24, а сам “Арсенал” до останнього туру боровся за чемпіонський титул з “Манчестер Сіті”, але все ж таки фінішував другим.

Наразі Рая разом зі збірною Іспанії виступає на Євро-2024. На турнірі Давід виконує роль дублера Унаї Сімона, взявши участь лише в одному заключному матчі групового етапу проти Албанії (1:0).

“Арсенал”, за який виступає українець Олександр Зінченко, сезон 2024/25 відкриє 17 серпня домашнім матчем проти “Вулвергемптона” в рамках стартового туру АПЛ.

Читайте також: