Нідерланди вийшли вперед у матчі 1/8 фіналу проти Румунії (відео гола)

У вівторок, 2 липня, збірні Румунії та Нідерландів зійшлися в матчі 1/8 фіналу Євро-2024 з футболу, щоб розіграти ще одну путівку до чвертьфіналу. Поєдинок проходить на “Альянц Арені” у Мюнхені.

Спочатку збірні грали на рівних, намагаючись вразити ворота суперника, але жодній з них так і не вдавалося цього зробити. На 20-й хвилині Коді Гакпо відкрив рахунок, забивши гол у лівий кут воріт. Рахунок став 1:0 на користь Нідерландів.

Румунія мала кілька нагод для того, щоб відігратися: на 24-й хвилині, Денніс Ман намагався вразити ворота, але його удар був неточним. А у додатковий час 45+2-й хвилині Деніс Дрегуш здійснив чудовий удар із середньої дистанції, але голкіпер Нідерландів Барт Вербругген виконав блискучий сейв, зберігши свою команду від пропущеного голу.

Нідерланди мали кілька перспективних моментів для збільшення рахунку. Хаві Сімонс, Мемфіс Депай і Дензел Дюмфріс постійно створювали небезпеку біля воріт суперника, але захисники Румунії діяли впевнено.

Румунія також створювала небезпечні моменти. Денніс Ман і Яніс Хаджі активно атакували, але їхні удари не були достатньо точними. Таким чином, перший тайм матчу між Нідерландами та Румунією завершився з рахунком 1:0 на користь Нідерландів.

Стартові склади

  • Румунія: Ніце, Ратіу, Драгушин, Бурке, Могой, Марін, Хаджі, Марін, Ман, Станчу, Дрегуш
  • Нідерланди: Вербрюгген, ван Дейк, Аке, де Врей, Дюмфріс, Саймонс, Гакпо, Ріндерс, Схаутен, Бергвейн, Депай.