Леся Цуренко поступилася француженці Грачовій у першому колі Вімблдону-2024

Українська тенісистка Леся Цуренко (59 WTA) поступилася представниці Франції Варварі Грачовій (70 WTA) на старті Вімблдону, третього Грендслему 2024 року.

Цуренко розпочала матч з брейку, вигравши перший гейм і ведучи з рахунком 3:1. Однак потім вона програла всі наступні п’ять геймів і віддала перший сет з рахунком 3:6.

У першій частині гри Цуренко перевершувала Грачову за кількістю віннерів (7-1) і майже досягла рівності за невимушеними помилками (8-7). Ключовими стали гейми, які Грачова виграла на своїй подачі — вона використовувала цю перевагу на 80%, в той час як українка лише на 50%.

У другому сеті Цуренко частіше допускала помилки (12 проти 1 у Грачової) і мала менше віннерів (5-6) в порівнянні з представницею Франції.

Та все ж Леся так і не змогла змінити хід подій. В другому сеті вже Грачова розпочала з брейку і утримувала свою перевагу до кінця, завершивши матч за 1 годину і 3 хвилини.

  • Вімблдон-2024. Перше коло

Леся Цуренко (Україна) — Варвара Грачова (Франція) 0:2 (3:6, 1:6)

Зазначимо, що крім Цуренко на Вімблдоні сьогодні також розпочинають свої виступи ще три тенісистки: Даяна Ястремська, Марта Костюк та Юлія Стародубцева.

Читайте також: