Німеччина перемогла Данію в 1/8 фіналу Євро-2024 (відео)

Сьогодні, 29 червня, в Дортмунді на стадіоні «BVB-Штадіон», проходив поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату Європи, у якому змагалися збірні Німеччини та Данії.

Збірна Німеччини посіла перше місце в  групі А, набравши сім очок. Данія три рази зіграла внічию та посіла друге місце групи С. Команди зустрічалися 20 разів: Бундестім переміг 9 разів, 7 поєдинків виграли данці. На Євро-2012 німці обіграли «червоно-білих» із рахунком 2:1.

Вже на 4-й хвилині німці показали непогану гру. Шлоттербек забив у ворота Данії, проте гол скасували. Далі у цілому команди грали рівно, проте все зіпсувала погода. Матч перервали через блискавку. Арбітр увів команди у підтрибунне приміщення. На 36-й хвилині матч поновили.

Перший тайм видався багатоподієвим. Тут і розсип гольових моментів, і зупинка на перерву через зливу з грозою, і справжнє випробування для вболівальників на трибунах. Та забракло головного — забитих м’ячів.

На 48-й хвилині Данія забила, проте гол скасували через офсайд. Після перегляду відеоповтору арбітр зафіксував влучання м’яча у руку Андерсена в штрафному Данії, призначили пенальті. Гол на 53-й хвилині: Хаверц з 11-тиметрової позначки пробив у правий кут, а Шмейхель не дотягнувся до м’яча.

На 68-й хвилині після довгої передачі від Шлоттербека Мусіала ліворуч увірвався до штрафного данців і влучно пробив у дальній кут. Гол, 2:0, німці попереду.

На додаткових хвилинх Вірц відправив м’яч у ворота збірної Данії, але на момент довгої передачі Нойєра Флоріан опинився в офсайді. Гол було скасовано без зайвих суперечок.

Так і скінчилася гра, як не намагалися данці відкрити рахунок, німці виявилися сильнішими та пройшли в 1/4 фіналу Євро-2024.

Німеччина – Данія – 2:0

Голи: Хаверц (53, пенальті), Мусіала (68)

Попередження: Андерсен (57), Меле (60)

Склад команд

Німеччина: Ноєр, Раум, Шлоттербек, Рюдігер, Кімміх, Кроос, Андріх, Гюндоган, Мусіала, Сане, Хаверц

Запас: Бауманн, тер Стеген, Гросс, Фюллькруг, Фюріх, Мюллер, Байер, Антон, Вірц, Міттельштедт, Хенріхс, Кох, Джан, Ундав

Данія: Шмейхель, А.Крістенсен, Вестергор, Й.Андерсен, Меле, Хейб’єрг, Ділейні, Бах, Еріксен, Хейлунн, Сков-Ольсен

Запас: Хермансен, Реннов, К’єр, Йенсен, Дольберг, М.Йоргенсен, Дамсгор, Нергор, Крістіансен, Вінн, Поульсен, Дрейер, Р.Крістенсен, Брюн-Ларсен

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Читайте також: