Грузія розгромила Португалію та пробилася до 1/8 фіналу Євро-2024 (відео голів)

Збірна Грузії розгромила Португалію в матчі заключного третього туру групи F фінальної частини Євро-2024. Поєдинок на “Арені АуфШальке” у Гельзенкірхені завершився з рахунком 2:0.

Вже з перших хвилин матчу збірна Грузії вразила ворота Португалії: форвард Кварацхелія скористався помилкою захисників і точно пробив повз голкіпера. Рахунок став 1:0.

Португальці контролювали гру протягом усього першого тайму, але гострі моменти все таки створювали грузини. Збірна Португалії не змогла пробитися через захист Сакартвело та їхнього голкіпера. На перерву команди пішли за мінімальною перевагою дебютанта Євро-2024.

Після перерви грузини знову змусили португальців відбивати м’яч з центра поля. І на 57-ій хвилині матчу Жорж Мікаутадзе виконав пенальті за фол на Отарі Кітеїшвілі. Таким чином, Грузія подвоїла перевагу – 2:0.

Португальці, незважаючи на зірковий склад, так і не змогли розхитати оборону грузинів. Кріштіану Роналду, не маючи жодного голу в турнірі, був замінений на 66-й хвилині, не зумівши нічим допомогти своїй команді.

Грузія ж впевнено контролювала хід гри і довела перемогу до логічного завершення. Завдяки цьому сенсаційному результату збірна Грузії посіла третє місце в групі F і пробилася до плей-офф Євро-2024.

Стартові склади

  • Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе, Кашія, Гвелесіані, Двалі, Лочошвілі, Кітейшвілі, Кочорашвілі, Чакветадзе, Кварацхелія, Мікаутадзе.
  • Португалія: Діогу Кошта, Діогу Далот, Інасіу, Антоніу Сілва, Данілу Перейра, Пальінья, Жоау Невеш, Жоау Фелікс, Франсішку Консейсау, Роналду, Нету.